Overvejer du at starte din egen webshop, hvorfra du kan sælge dine produkter i det små, men synes du alligevel, at det synes for omfattende at bygge en webshop op fra bunden? Hvis ikke du kender til WordPress, kan vi fortælle dig, at det er det mest udbredte CMS (Content Management System) i verden, som godt en tredjedel af alle hjemmesider er funderet på. Et CMS er bare et fancy ord for en hjemmeside eller en blog, hvor du tilføje tekst og billeder og rykke rundt på det lige så tosset, som du har lyst.

WordPress er ganske rigtigt tiltænkt hjemmesider og blogs, men det kan i den grad også benyttes til at lave en webshop, hvis det ikke er en alt for omfattende shop, som overstiger flere tusind produkter. Har du blot nogle enkelte produkter, du ønsker at sælge, er det en fremragende platform, som kan gøres lækker og præsentabel. Det kan du i øvrigt selv gøre, da det er ufatteligt nemt at tilføje indhold såsom tekst og billeder. Der kommer hele tiden nye opdateringer til, så din side er up to date.

Nem og brugervenlig shop oveni din hjemmeside

WordPress er uhyre nemt og brugervenligt at navigere rundt i. Alt afhængigt af dine krav til kompleksitet og funktioner kan det gøres relativt enkelt, simpelt og hamrende flot. For at gøre din hjemmeside til en shop kan du tilføje et plugin, som vil gøre dig i stand til at bruge den som shop. Det meste populære plugin lige nu er WooCommerce, som du kan installere med ganske få klik. Med dette plugin får du alle de funktioner, du har behov for som shop, og som du ikke har til din almindelige hjemmeside. Her får du nemlig lagerstyring, ordrestyring, automatiske e-mailsystemer osv. med dit plugin som integrerede løsninger.

Fordele ved WordPress

Der er mange fordele ved at vælge WordPress for derefter at installere WooCommerce. Dels fordi det er såre simpelt at navigere rundt i sammenlignet med andre systemer, hvor du nærmest har behov for en webmaster til at varetage det for dig. Og dels fordi at du hurtigt vil lære din vej omkring de forskellige funktioner. Og har du behov for hjælp til nogle af delene, er der bogstaveligt talt et hav af eksperter og såkaldte communities, hvor folk ved alt om WordPress. Her kan du altid få kyndig hjælp og rådgivning – gratis!

Er du ikke særligt IT-kyndig, er WordPress et rigtig godt sted at starte for at få den basale fornemmelse af, hvad det vil sige at administrere en hjemmeside eller en shop. Det bagvedliggende er gjort overskueligt og intuitivt, så du selv kan sætte din egen shop op. Der findes i øvrigt også et hav af gratis temaer, du frit kan vælge imellem. Disse temaer er den skabelon, du arbejder ud fra, som har et prædefineret udseende og design. Du kan sagtens rette i disse, hvis du har kompetencer til at lave CSS m.m. Ellers får du bare en rigtig lækker hjemmeside og shop foræret, som er klar til brug. Mere simpelt bliver det ikke.

 

 

 

 

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *